Njoki, kozji sir in beli tartufi
Sestavine
- 800 g svežih skutnih ali krompirjevih njokov
- 1 šalotka
- 2 žlici masla
- 5 žlic belega vina
- 120 g svežega kozjega sira
- 6 žlic mineralne vode
- kajenski poper
- 150 g zamrznjenih jurčkov
- sol, poper
- 1 žlica sesekljanega peteršilja

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 375 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 25 minut
Postopek
1
Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. Gladko razmešamo kozji sir in mineralno vodo. V ponvi segrejemo žlico masla in pražimo šalotko na majhni temperaturi 5 minut. Vmešamo kozji sir in segrevamo toliko časa, da se raztopi. Omako začinimo s kajenskim poprom in po potrebi solimo.
2
Tanko narezane jurčke ali sveže šampinjone opečemo v ponvi na preostalem maslu. Solimo in popramo.
3
Njoke skuhamo in odcedimo. Stresemo jih v sirovo omako, premešamo in naložimo v ogrete krožnike. Potresemo s pečenimi jurčki in peteršiljem. Na koncu na njoke naribamo beli tartuf in takoj serviramo.
Oceni