Nugatov mousse in višnje z ingverjem
Sestavine
- 100 g lešnikovega nugata
- 2 lista želatine
- 1 žlica kakava v prahu
- 300 g sladke smetane
- 1 jajce
- 2 rumenjaka
- 30 ml višnjevega ali češnjevega likerja (po želji)
- 2 žlici sladkorja
- 300 g višenj ali češenj
- 30 g kandiranega ingverja
- 250 ml rdečega vina
- 2 žlički jedilnega škroba
![](https://www.solaokusov.si/wp-content/uploads/2015/03/vivi-logo-dark.png)
Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 8 oseb
- Hranilna vrednost: 320 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut (+ čas za hlajenje)
Nugat narežemo na kocke in ga počasi raztopimo v lončku nad soparo. Vmešamo kakav v prahu. Smetano stepemo in do uporabe postavimo v hladilnik. Želatino namočimo v mrzli vodi.
V posodi razžvrkljamo jajce, rumenjaka in žličko sladkorja. Postavimo jo nad lonec z vročo vodo in nad soparo z metlico stepamo jajca do goste kreme. Vmešamo ožeto želatino in stepamo dalje. Hitro vmešamo še stopljeni nugat in višnjev liker.
V kremo previdno zamešamo stepeno smetano in jo porazdelimo v servirne kozarce. Postavimo na hladno preko noči.
Višnje izkoščičimo in narežemo na polovice. Ingver narežemo na tanke trakove. V kozici karameliziramo preostali sladkor, dolijemo vino in kuhamo na majhni temperaturi, da se karamela raztopi.
Jedilni škrob gladko razmešamo z žlico vode, ga vlijemo v omako, zavremo in kuhamo, da se omaka zgosti. Nato vanjo zamešamo narezani ingver in višnje. Vse skupaj še enkrat zavremo, prelijemo v stekleno posodo in pustimo ohladiti. Pred serviranjem jo prelijemo preko kreme v kozarcih.