Obrnjen kolač z nektarinami in mandlji
Sestavine
- 170 g masla
- 80 g rjavega sladkorja
- 50 g mandljevih lističev
- 3 nektarine
- 3 slive
- 220 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1/4 žličke soli
- 130 g sladkorja
- 2 veliki jajci
- 1 žlička vanilijevega sladkorja
- 1/2 žličke mandljeve arome
- 120 ml gostega kefirja (buttermilch)

Uvod
- Kategorija: Jesen, Poletje
- Količina: 12 kosov
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 30 minut
Pečico segrejemo na 175 stopinj. V ognjevarni ponvi z visokim robom (premer 24 cm) segrejemo 50 g masla in ga enakomerno potresemo z rjavim sladkorjemm in mandljevimi lističi. Ponev postavimo na stran.
Nektarine in slive narežemo na krhlje ter jih izmenično naložimo na mandljeve lističe.
V skodeli zmešamo moko, pecilni prašek in sol. Preostalo maslo, sladkor in vanilijev sladkor kremasto stepemo. Dodamo oba rumenjaka, enega za drugim, vmes stalno mešamo z mešalnikom. Na koncu vmešamo še mandljevo aromo.
V jajčno kremo izmenično zamešamo moko in kefir. Beljaka trdo stepemo in previdno z lopatko vmešamo v testo. S testom prekrijemo sadje v ponvi, malce poravnamo in pečemo v sredini pečice 45 minut. Kolač pustimo ohladiti v ponvi 5 minut, nato ga zvrnemo na servirni pladenj in malce ohladimo. Postrežemo ga lahko še toplega ali ohlajenega.