Ocvrta mocarela z dušenimi paradižniki
Sestavine
- 250 g mocarele
- 2 jajci
- sol, poper
- 50 g moke
- 100 g drobtin
- 350 g češnjevih paradižnikov
- 1 strok česna
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 vejica rožmarina
- 3 vejice timijana
- 1 žlica sesekljanega pehtrana
- 1 žlička belega vinskega kisa
- 1 žlička rjavega sladkorja
- olje za cvrenje

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 748 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
Paradižničke prerežemo na polovico in olupljeni česen pritisnemo z noževo konico, da ga sploščimo.
V manjši ponvi rahlo segrejemo olje ter dodamo paradižnike, česen, timijan, rožmarin, sladkor in kis. Paradižničke dušimo na srednji temperaturi 6 do 8 minut in jih med kuhanjem večkrat premešamo. Na koncu jih začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
Mocarelo dobro odcedimo in obrišemo s kuhinjskim papirjem. Narežemo jo na poljubno velike kose (8 kom) in jih najprej povaljamo v moki, nato v razžvrkljanem jajcu in na koncu v drobtinah. Nato panirane kose še enkrat povaljamo v jajcu in drobtinah.
V loncu segrejemo olje za cvrenje in panirano mocarelo v dveh porcijah cvremo 45 do 60 sekund oz. do zlato rjave barve. Odcedimo jo na kuhinjskem papirju. V paradižnike zamešamo pehtran in jih serviramo skupaj z ocvrto mocarelo.