Ocvrta rdeča pesa in dimljena postrv
Sestavine
- 400 g kuhane rdeče pese
- sol, sveže mleti poper
- 1 kos svežega hrena (ca. 7 cm)
- 100 g drobtin
- 50 g moke
- 1 jajce
- 100 g topljenega masla (ghee)
- 1 bio limona
- 200 g dimljene postrvi
- 200 g kisle smetane
- 4 žlice olivnega olja
- sveži koriander
Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 380 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
- Priporočeno vino: Sivi pinot 2014, polsuho, Gregorič
Rdečo peso olupimo in narežemo na 1/2 cm debele rezine. Solimo in popramo. Hren olupimo in drobno naribamo. Dobro polovico naribanega hrena zamešamo v drobtine. Na enem krožniku si pripravimo moko, v drugem pa razžvrkljamo jajce.
Rezine rdeče pese najprej povaljamo v moki, nato v stepenem jajcu in nazadnje v drobtinah. V veliki ponvi segrejemo topljeno maslo in cvremo rdečo peso na srednji vročini na vsaki strani približno 3 minute oz. do zlato rjave barve. Ocvrte rezine odcedimo na kuhinjskem papirju.
Dimljeno postrv narežemo na trakove. Na krožnike naložimo trakove dimljene postrvi, ocvrto rdečo peso in kislo smetano. Vse potresemo s preostalim hrenom in koriandrom ter pokapljamo z olivnim oljem