Ocvrta riba in krompirjeva solata
Sestavine
- 400 g fileja morske žabe
- 1 jajce
- 250 ml piva
- 200 g moke
- 2 žlici masla
- tabasco omaka
- 1 žlička mlete rdeče paprike
- 1/2 žličke soli
- sol, sveže mleti črni poper
- 700 g majhnega čvrstega krompirja
- 3 žlice limonovega soka
- 2 žlici belega vina
- 1 žlica dijon gorčice
- 8 žlic olivnega olja
- 4 posušeni paradižniki
- 2 žlici kaper
- 2 žlici oliv
- 2 mladi čebuli

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 725 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
Krompir v lupini skuhamo v slani vodi do mehkega. Za testo ločimo jajce. Gladko razmešamo pivo, rumenjak, 150 g moke, stopljeno maslo, brizg tabasco omake in papriko v prahu. Pustimo stati do nadaljnje uporabe.
Medtem, ko se krompir kuha, pripravimo solatni preliv. Zmešamo limonov sok, vino, gorčico in olivno olje. Sušene paradižnike narežemo na majhne kocke. Mlado čebulo narežemo na tanke kolobarje.
Solatni preliv začinimo s soljo in poprom ter vmešamo še narezane paradižnike, odcejene kapre in olive. Kuhani krompir olupimo, narežemo na večje kose in še vročega previdno zmešamo s solatnim prelivom.
Beljak in 1/2 žličke soli stepemo v sneg in ga previdno zamešamo v testo. Olje segrejemo na 170 stopinj.
Ribje fileje narežemo na manjše kose, solimo in popramo, povaljamo v preostali moki, namočimo v testo in položimo v vroče olje. Cvremo do zlato rjave barve in odcdedimo na kuhinjskem papirju. Ponudimo jih s krompirjevo solato in po želji z domačo majonezo.