Sestavine

  • 400 g fileja morske žabe
  • 1 jajce
  • 250 ml piva
  • 200 g moke
  • 2 žlici masla
  • tabasco omaka
  • 1 žlička mlete rdeče paprike
  • 1/2 žličke soli
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 700 g majhnega čvrstega krompirja
  • 3 žlice limonovega soka
  • 2 žlici belega vina
  • 1 žlica dijon gorčice
  • 8 žlic olivnega olja
  • 4 posušeni paradižniki
  • 2 žlici kaper
  • 2 žlici oliv
  • 2 mladi čebuli

Uvod

Fish, a ne čips! Dva cvrtja sta preveč, eno pa je - tu pa tam - dovoljeno. Fish and chips, ocvrta riba s pomfrijem, je fast food, fish, a ne čips, pa je slow food … Namesto ocvrtega krompirčka je krompirjeva solata, toda malo drugače, namesto odmrznjenih ribjih palčk pa je domače pivsko testo, ki ga boste prihodnjič lahko uporabili tudi kot tempuro....

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 725 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
 
Postopek
1

Krompir v lupini skuhamo v slani vodi do mehkega. Za testo ločimo jajce. Gladko razmešamo pivo, rumenjak, 150 g moke, stopljeno maslo, brizg tabasco omake in papriko v prahu. Pustimo stati do nadaljnje uporabe.

2

Medtem, ko se krompir kuha, pripravimo solatni preliv. Zmešamo limonov sok, vino, gorčico in olivno olje. Sušene paradižnike narežemo na majhne kocke. Mlado čebulo narežemo na tanke kolobarje.

3

Solatni preliv začinimo s soljo in poprom ter vmešamo še narezane paradižnike, odcejene kapre in olive. Kuhani krompir olupimo, narežemo na večje kose in še vročega previdno zmešamo s solatnim prelivom.

4

Beljak in 1/2 žličke soli stepemo v sneg in ga previdno zamešamo v testo. Olje segrejemo na 170 stopinj.

5

Ribje fileje narežemo na manjše kose, solimo in popramo, povaljamo v preostali moki, namočimo v testo in položimo v vroče olje. Cvremo do zlato rjave barve in odcdedimo na kuhinjskem papirju. Ponudimo jih s krompirjevo solato in po želji z domačo majonezo.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)