Ocvrte ostrige v tempuri
Sestavine
- 4 sveže ostrige
- 50 g bele moke
- 100 ml mineralne vode
- sol
- 1 jajce
- 1 žlička dijon gorčice
- 50 ml sveže stisnjenega pomarančnega soka
- 125 ml repičnega olja
- sveže mleti poper
- 50 ml olivnega olja
- šopek kreše
- olje za cvrenje

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 25 minut
- Priporočeno vino: penina Medot 48, brut
Sveže ostrige damo za 5 minut v vodo, ki smo jo segreli na 60 stopinj. Nato jih odpremo in pri tem shranimo vodo iz ostrig. Prav tako shranimo 4 polovice školjk, ker jih bomo uporabili kot servirne posodice.
V blenderju zmešamo jajce, pomarančni sok in gorčico ter počasi dolivamo olje, hitrost naj bo na najvišji stopnji. Na koncu omako po okusu začinimo s soljo in poprom.
V posodo damo mineralno vodo, sol, moko in nekaj kock ledu ter vse skupaj zmešamo v gladko testo. Vodo iz ostrig in olivno olje zmiksamo v kremasto ostrigino omako.
V posodi za cvrenje segrejemo olje. Ostrige osušimo, pomočimo v tempuro in hrustljavo ocvremo. Odcedimo jih na kuhinjskem papirju. V školjko damo malo pomarančne majoneze, nanjo ocvrto ostigo, ob strani ostrigino omako in okrasimo z lističi kreše.