Ocvrti jajčevci, čili in sojina omaka
Sestavine
- 2 srednje velika jajčevca
- 2 jajci
- 8 žlice mrzle vode
- 4 žlice moke
- 50 g rjavega sladkorja
- 6 žlic riževega kisa. 4 žlice sojine omake
- 3 žlice čili paste
- 2 žlici sezama
- repično olje za cvrenje
- 1 rdeči strok čilija
- sol
- 1/4 žličke jedilnega škroba

Uvod
- Kategorija: Jesen, Poletje
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: Chardonnay Kramarovci 2015, Marof
Jajce, vodo in moko gladko zmešamo ter rahlo solimo. Rižev kis, sojino omako, sladkor in čili pasto zmešamo, zavremo in kuhamo 1 minuto. Po želji lahko omako rahlo zgostimo z jedilnim škrobom. Sezam opražimo v ponvi brez maščobe in ohladimo.
Jajčevca po dolžini prerežemo na polovico in nato vsako polovico razrežemo na 6 kosov. V globoki ponvi segrejemo za dva prsta olja na 160 stopinj. Rezine jajčevcev potopimo v testo, rahlo odcedimo in previdno položimo v vroče olje. Cvremo jih približno 5 minut oz. do zlato rjave barve. Ocvrte jejčevce odcedimo na kuhinjskem papirju.
Čili narežemo na tanke kolobarje. Na krožnika naložimo ocvrte jajčevce, jih pokapljamo s čilijevo omako ter potresemo s sezamom in narezanim čilijem. Odlična priloga je kuhani basmati riž.