Sestavine

  • 1 večji melancan (jajčevec)
  • 30 g čičerikine moke
  • 50 g pšenične moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 1/2 žličke začimbne mešanice Garam Masala
  • 1/2 žličke mlete orientalske kumine
  • 1/2 žličke kurkume
  • 1/4 žličke mletega čilija
  • 1/2 žličke soli
  • 150 ml vode. 1 l olja za cvrenje

Uvod

Pakora so indijski zelenjavni ocvrtki. Tanke kolobarje zelenjave namočijo v testo iz čičerkine moke z dodatkom dišečih začimb in ga hitro ocvrejo. Pakora ocvrtke jejo kot kruh, saj z njimi spremljajo številne jedi, lahko pa so tudi hiter in samostojen prigrizek.

Na pakoro smo se spomnili, ko so se jajčevci tako lepo vijolično obarvali, a jih nismo hoteli spet ocvreti po ”naše” (dunajsko). Ko smo sveže ocvrte grizljali ob zelenjavnem kariju s sladkim krompirjem in paradižniki, smo kar pozabili, da že tako dolgo ne moremo več svobodno potovati.

Vir: Tanja Vegetarisch (Tanja Grandits)...

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Vse sestavine za testo gladko zmešamo. Jajčevce narežemo na 3 mm tanke rezine in jih rahlo posolimo. Olje segrejemo na 180 stopinj (pri tem uporabimo kuhinjski termometer).

2

Tretjino rezin jajčevcev potegnemo skozi testo, jih položimo v vroče olje in hrustljavo ocvremo. Ocvrte rezine položimo na kuhinjski papir, da se odcedijo. Postopek ponovimo še s preostalimi rezinami. Ocvrtki so odlična priloga paradižnikovemu kariju s čičeriko.

Oceni