Ocvrtki z rižem in tuno
Sestavine
- 100 g riža za rižoto
- 250 ml zelenjavne juhe
- 200 g tune v olivnem olju (konzerva)
- 1 žlica kaper
- 1 žlica peteršilja
- 1 jajce
- 2 majhna stroka česna
- 1 posušeni čili
- drobtine
- olje za cvrenje
Uvod
- Kategorija: Poletje, Pomlad
- Količina: 16 kosov
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut (+ čas za hlajenje)
Postopek
1
V loncu zavremo zelenjavno juho, dodamo riž in kuhamo pokrito na majhni temperaturi 20 minut. Kuhani riž pustimo ohladiti.
2
Tuno iz konzerve odcedimo in skupaj s kaprami in peteršiljem drobno sesekljamo. Rižu dodamo tuno, jajce, stisnjen česen, zdrobljeni čili in sol ter dobro pregnetemo.
3
Iz mase oblikujemo majhne kroglice, jih povaljamo v drobtinah in zlato rjavo ocvremo v vročem olju. Pečene odcedimo na kuhinjskem papirju in ponudimo še vroče.
Oceni