Ocvrtki s kozicami in koriandrom
Sestavine
- 300 g surovih kozic (brez glave in lupine)
- 1 rdeči čili
- 2 stroka česna
- 10 vejic koriandra
- 1 žlica sesekljanga peteršilja
- 1 mlada čebula
- 40 g čičerikine moke
- 50 g pšenične moke (tip 405)
- 300 ml piščančje juhe
- sol
- 100 ml arašidovega olja
- 1 limeta
- koriander za okrasitev
Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 12 kosov
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
- Priporočeno vino: penina Blanc de blanc, Domaine Slapšak
Kozice narežemo na zelo drobne kocke. Čiliju odstranimo semena in ga drobno sesekljamo. Olupljeni česen prav tako drobno sesekljamo. Koriander skupaj s stebli drobno narežemo. Mlado čebulo narežemo na drobne kocke.
Zmešamo obe vrsti moke. V loncu zavremo juho, vanjo stresemo narezane kozice in blanširamo 20 sekund. Nato lonec odstavimo s štedilnika in pustimo stati 5 minut. Juho s kozicami zamešamo v moko, dodamo koriander, peteršilj, mlado čebulo, česen in solimo. Testo pustimo stati 20 minut.
V težki teflonski ponvi segrejemo olje. Za en ocvrtek damo v ponev 2 žlici testa, naenkrat pečemo 5 ocvrtkov. Ocvrtke pečemo na srednji vročini do zlato rjave barve, obrnemo jih šele, ko so na eni strani hrustljavo pečeni. Pečene ocvrtke pustimo odcediti na kuhinjskem papirju.
Limeto poljubno narežemo. Na krožnike naložimo ocvrtke ter okrasimo s koriandrom in narezano limeto.