Sestavine

  • 2 pikantni klobasi (pečenica, salsiccia)
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 120 g korenja
  • 70 g šalotke
  • 1/2 žličke timijanovih lističev
  • 1/2 žličke origana
  • 3 stroki česna
  • 1 žlička koromačevih semen
  • 400 g na kocke narezanega paradižnika (konzerva)
  • 6 listov lazanje
  • 125 g bivolje mocarele
  • sol, poper
  • sveži origano

Uvod

Klasična lazanja z mesnim ragujem in bešamelom je dobra! Toda, ragu se kuha več ur in močnati bešamel ni več moderen … Zato predlagamo alternativo, ki ima še to prednost, da je ni potrebno zlagati. Klasična lazanja je sicer dobra, a le, ko je visoka, za kar pa potrebujemo veliko plasti ter velik in visok pekač. Odprta lazanja ima vso okusnost klasične, le da je še boljša, ker je lažja, za želodec in kuhanje. Le dobro pečenico potrebujete.

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
 
Postopek
1

Klobasi olupimo in narežemo na manjše kose. Olupljeno korenje narežemo na 5 mm velike kocke. Šalotko drobno sesekljamo. Koromačeva semena zdrobimo v možnarju. Olupljeni česen zdrobimo z ročajem noža.

2

V ognjevarni ponvi segrejemo olje, dodamo klobaso, korenje, šalotko, timijan in origano ter med mešanjem pražimo 15 minut do zlato rjave barve. Klobaso med pečenjem z žlico zdrobimo na majhne kose. Nato dodamo česen in koromačeva semena ter pražimo še 2 minuti.

3

Vmešamo paradižnik in pustimo vreti 5 minut. Dolijemo 150 do 200 ml vrele vode, začinimo s 1/2 žličke soli in sveže mletim poprom ter kuhamo na srednji vročini 10 minut, da se omaka rahlo zgosti. Na pečici vklopimo funkcijo žara.

4

V velikem loncu zavremo soljeno vodo in lazanje kuhamo 4 do 5 minut. Nato jih odcedimo. Lazanje prepolovimo in zamešamo v mesni ragu. Kuhamo 2 minuti, nato jih z žlico rahlo privzdignemo in preložimo kot robček.

5

Mocarelo natrgamo na manjše kose in potresemo med lazanje. Ponev postavimo pod žar v pečico za 3 do 5 minut, da se robovi listov lazanje hrustljavo zapečejo. Pred serviranjem lazanjo potresemo z lističi origana.

Oceni