Okonomiyaki z ohrovtom in ingverjem
Sestavine
- 1/2 majhne glave ohrovta (ca. 300 g)
- 4 majhne mlade čebule
- 30 g panko drobtin
- 1 žlica miso paste
- 1 žlička naribanega ingverja
- 2 jajci
- repično olje za pečenje
- 4 žlice majoneze
- 1/2 žličke wasabi paste
- vloženi ingver
- 1 žlička nori alg kosmičer
- 50 g Worcestershire omake
- 70 g paradižnikovega kečapa
- 35 g ostrigine omake
- 20 g sladkorja

Ohrovt očistimo, izrežemo trdi kocen in liste narežemo na tanke trakove. Mlado čebulo narežemo na tanke rezine. V skledi zmešamo ohrovt, čebulo in panko drobtine. Jajci razžvrkljamo ter vmešamo naribani ingver in miso pasto. Prelijemo po zelenjavi, dobro premešamo in pustimo stati 15 minut.
Za Okonomiyaki omako v majhni skodelici mešamo ostrigino omako in sladkor, da se le-ta raztopi. Nato dodamo še paradižnikov kečap in Worcestershire omako ter mešamo, da se sestavine povežejo v gostljato omako. Majonezo in wasabi pasto gladko zmešamo. Oba preliva pustimo stati na sobni temperaturi do serviranja.
Pečico segrejemo na 150 stopinj. V majhni teflonski ponvi (17 cm) segrejemo žlico olja in vanjo stresemo polovico ohrovta. Oblikujemo v palačinko in jo rahlo potlačimo. Pečemo na srednji vročini 4 minute, da spodnja stran porjavi. Nato na ponev položimo krožnik in nanj zvrnemo palačinko. Previdno jo potisnemo nazaj v vročo ponev in pečemo še 2 do 3 minute. Pečeno palačinko hranimo do serviranja v topli pečici.
Postopek pečenja ponovimo še s preostalim ohrovtom. Na vroča krožnika položimo palačinki, ju pokapljamo z wasabi majonezo in Okonomiyaki omako ter potresemo z kosmiči nori alg. Posebej ponudimo kot prilogo vloženi ingver iz kozarca.