Omaka gribiche
Sestavine
- 3 jajca
- 1 žlička gorčice
- limonov sok
- sol, poper
- 125 ml repičnega olja
- 50 g majhnih kislih kumaric (cornichons)
- 1 žlica kaper
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 1 žlica narezanega drobnjaka

Postopek
1
V električni sekljalnik (kuter) ubijemo jajce, dodamo zvrhano žličko gorčice, sol, poper in nekaj kapljic limonovega soka.
2
Vključimo sekljalnik in skozi utor v pokrovu počasi dolivamo olje ter miksamo 1 minuto do goste majoneze. Do uporabe majonezo shranimo v hladilniku.
3
Preostali jajci kuhamo 8 minut v vreli vodi, ju prelijemo z mrzlo vodo, olupimo in drobno narežemo. Kisle kumarice narežemo na rezine in jih skupaj s kaprami, peteršiljem in drobnjakom zamešamo v majonezo. Rahlo solimo in popramo.
Oceni