Omleta s peteršiljem in čičerko
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 srednje velika rumena čebula
- 1 rdeči čili
- mleta orientalska kumina
- mleti janež
- 3 jajca
- 175 ml mleka
- sol
- 1 majhna konzerva čičerike (110 g neto)
- 1 velik šop peteršilja
- čilijevo olje
- črna kumina

Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na zelo tanke kolobarje. V veliki teflonski ponvi z ognjevarnim ročajem segrejemo olje in na srednji vročini pražimo narezano čebulo 8 do 10 minut do zlato rjave barve.
Dodamo očiščeni in sesekljani čili ter krepki ščepec kumine in janeža. Jajca in mleko razžvrkljamo in solimo. Peteršilj grobo sesekljamo. Čičeriko stresemo na cedilo in oplaknemo z mrzlo vodo.
Pečico segrejemo na 200 stopinj s vklopljeno funkcijo ventilatorja. V praženo čebulo zamešamo čičeriko in peteršilj ter solimo. Dolijemo jajčno mleko in pečemo na srednji vročini 3 do 5 minut, da masa na spodnji strani zakrkne.
Ponev postavimo v sredino pečice za 8 minut oz. da se omleta rahlo zapeče. Pečeno omleto prestavimo na servirni krožnik, jo pokapljamo s čilijevim oljem in potresemo s črnim sezamom.