Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 srednje velika rumena čebula
  • 1 rdeči čili
  • mleta orientalska kumina
  • mleti janež
  • 3 jajca
  • 175 ml mleka
  • sol
  • 1 majhna konzerva čičerike (110 g neto)
  • 1 velik šop peteršilja
  • čilijevo olje
  • črna kumina

Uvod

Jajčna omleta ni le za zajtrk! Če ji kupite dovolj veliko glavo zelene solate, bo razveselila hitro kosilo v opoldanski pripeki, če se zanjo potrudite še kako drugače kot le z mešanjem, vam bo hvaležna še za večerjo. Zato smo ji tokrat izbrali za spremljavo čičerko, ki jo je izdatneje okrepila, kuhanje pa smo zaupali pečici. Tako pripravljena omleta ni le mehkejša, temveč tudi bolj uporabna - za kosilo ji zadošča za na vrh le nekaj feferonovih kolobarjev, za večerjo pa hrabro seže v kozarec s čilijevim oljem iz ozimnice Šole okusov.

Idejo in recept smo našli pri Tanji Grandits, v njeni vegetarijanski kuharski knjigi (Tanja Vegetarisch)....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 40 minut
 
Postopek
1

Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na zelo tanke kolobarje. V veliki teflonski ponvi z ognjevarnim ročajem segrejemo olje in na srednji vročini pražimo narezano čebulo 8 do 10 minut do zlato rjave barve.

2

Dodamo očiščeni in sesekljani čili ter krepki ščepec kumine in janeža. Jajca in mleko razžvrkljamo in solimo. Peteršilj grobo sesekljamo. Čičeriko stresemo na cedilo in oplaknemo z mrzlo vodo.

3

Pečico segrejemo na 200 stopinj s vklopljeno funkcijo ventilatorja. V praženo čebulo zamešamo čičeriko in peteršilj ter solimo. Dolijemo jajčno mleko in pečemo na srednji vročini 3 do 5 minut, da masa na spodnji strani zakrkne.

4

Ponev postavimo v sredino pečice za 8 minut oz. da se omleta rahlo zapeče. Pečeno omleto prestavimo na servirni krožnik, jo pokapljamo s čilijevim oljem in potresemo s črnim sezamom.

Oceni