Sestavine

  • 4 jajca
  • 4 žlice sladke smetane
  • 100 g šampinjonov
  • 1 majhen por
  • 125 g bivolje mocarele
  • sol
  • sveže mleti poper
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja

Uvod

”Še zdaj se spominjam,” je začela. ”Kako dobra so bila jajca, ki si jih pripravil zadnjič za zajtrk ...” Nato pa je pred nadaljevanjem, kajti jasno je bilo, da še nekaj sledi, kar predolgo premišljevala. ”Zadnjič, kdaj je že to bilo? Kako čas hitro beži ...”

”Naj ti bo,” ni imel več izbire, ”dobiš! A ne za zajtrk, temveč jajca kar za kosilo. Da se ne najeva preveč in da se boš ti lahko izkazala še za večerjo.” In se je tudi res. ”Zvečer sem obljubila mami, da prideva na obisk! Kdaj si bil nazadnje?”...

  • Kategorija: On zanjo
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
 
Postopek
1

Šampinjone je narezal na tanke rezine, por na kolobarje in mocarelo na manjše kose. V posodi je razžvrkljal jajca in smetano ter rahlo solil.

2

V veliki ponvi je segrel maslo in olje, dodal šampinjone in jih pražil eno minuto. Nato je vmešal še por, pražil dve minuti in začinil s soljo in poprom. Zelenjavo je prelil z razžvrkljanimi jajci, potresel z mocarelo in pokrito pražil na majhni temperaturi 5 do 6 minut oz. toliko časa, da so jajca na površini stekleno zakrknila. Pred serviranjem je omleto potresel s peteršiljem.

Oceni