Omleta s šampinjoni, porom in mocarelo
Sestavine
- 4 jajca
- 4 žlice sladke smetane
- 100 g šampinjonov
- 1 majhen por
- 125 g bivolje mocarele
- sol
- sveže mleti poper
- 1 žlica masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlica sesekljanega peteršilja

Postopek
1
Šampinjone je narezal na tanke rezine, por na kolobarje in mocarelo na manjše kose. V posodi je razžvrkljal jajca in smetano ter rahlo solil.
2
V veliki ponvi je segrel maslo in olje, dodal šampinjone in jih pražil eno minuto. Nato je vmešal še por, pražil dve minuti in začinil s soljo in poprom. Zelenjavo je prelil z razžvrkljanimi jajci, potresel z mocarelo in pokrito pražil na majhni temperaturi 5 do 6 minut oz. toliko časa, da so jajca na površini stekleno zakrknila. Pred serviranjem je omleto potresel s peteršiljem.
Oceni