Omleta s šparglji in paradižnikom
Sestavine
- 2 mladi čebuli
- 1 strok česna
- 5 žlic olivnega olja
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 1 žlička dimljene sladke paprike v prahu
- 1 rezina polnozrnatega toasta
- 2 žlici nalistanih mandljev
- 200 g zelenih špargljev
- 60 g choriza (španska salama s papriko)
- 50 g manchego sira (trdi ovčji sir)
- 4 jajca
- sol, čni poper
- 1 žlica sesekljanega peteršilja

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 468 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
Čebulo narežemo na tanke kolobarje, česen pa na zelo tanke rezine. Paradižnike narežemo na dva ali štri dele, odvisno od velikosti.
V kozici segrejemo 2 žlici olja in pražimo čebulo in česen na srednji temperaturi 1 minuto. Dodamo narezane paradižnike, pražimo 2 minuti in vmešamo še papriko v prahu. Solimo in popramo, dolijemo 2 žlici vode in dušimo na majhni temperaturi 10 minut. Pred serviranjem vanjo zamešamo peteršilj.
Šparglje očistimo in poševno narežemo na 3 cm dolge kose. Chorizo olupimo in narežemo na 5 mm velike kocke. Sir grobo naribamo. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
V ponvi z ognjavarnim ročajem (premer 20 cm) segrejemo žlico olja in v njem pražimo narezani chorizo 1 minuto. Dodamo šparglje in jih pražimo na srednji temperaturi nekaj minut.
V skodeli razžvrkljamo jajca in vanje zamešamo šparglje s chorizom. Vse skupaj vlijemo nazaj v ponev in pečemo na srednji temperaturi 1 minuto. Potresemo s sirom in ponev postavimo v ogreto pečico za 5 do 7 minut.
Medtem toast narežemo na zelo majhne kocke. V majhni ponvi segrejemo preostalo olje ter zlato rjavo opečemo kruhove kocke in mandlje.
Omleto narežemo na kose, potresemo s kruhov im mandlji in prelijemo s paradižnikovo omako.