Omleta z gobami in dimljeno rikoto
Sestavine
- 4 jajca
- sol
- sveže mleti poper
- 1 žlica olja
- 1 žlica masla
- 50 g dimljene rikote
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- 150 g mešanih gob (jurčki in lisičke
- 1 majhen por
- 2 žlici olivnega olja

Uvod
- Kategorija: On zanjo, Poletje
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 485 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut
Gobe je očistil in narezal na manjše kose. Rikoto je grobo naribal. Por je očistil in narezal na tanke kolobarje. Jajca je razžvrkljal z vilico in začinil s soljo in poprom.
V ponvi je segrel olivno olje, dodal narezani por in ga pražil na manjši temperaturi 1 minuto. Dodal je še narezane gobe, zvišal temperaturo in jih pražil nekaj minut. Ponev je odstavil s štedilnika ter gobe solil in popral.
V večji ponvi je segrel olje in maslo, vanjo vlil jajca in jih pustil na srednji temperaturi rahlo zakrkniti. S silikonsko lopatko je jajčno maso tri do štirikrat potisnil od roba proti sredini, potresel z drobnjakom in pustil, da na majhni temperaturi zakrkne v omleto.
Na pečeno omleto je na eno polovico stresel gobe, na drugo polovico pa naribano rikoto, preložil in prerezal na polovico ter naložil na ogreta krožnika. Zraven je ponudil hrustljavo štručko z gia in bučnimoi semeni ter češnjeve paradižnike.