Orada in miso maslo
Sestavine
- 2 manjši oradi (a 300 g)
- 2 žlici oljčnega olja
- sol, poper
- 150 g masla
- 3 žlice miso paste
- 1 žlička rdeče paprike v prahu
- 1 strok stisnjenega česna
- sok 1/2 limone
- 1/2 žličke čilijeve omake Siracha
- 2 glavi pak choia
- 3 cm svežega ingverja
- 4 stroki česna
- 1 rdeči čili
- 2 žlici arašidovega olja
- ocvrta čebula
- 150 g bulgurja
- 2 žlici narezanega drobnjaka

Mehko maslo, miso pasto, papriko v prahu, stisnjeni česen, limonov sok in čilijevo omako temeljito premešamo. Miso maslo namažemo na kos papirja za peko in zvijemo v valj. Preostanek masla lahko hranimo v hladilniku najmanj 1 mesec.
Pečico segrejemo na 210 stopinj. Ribi vzamemo iz hladilnika 30 minut pred pečenjem. Pekač obložimo s papirjem za peko. Ribi obrišemo s papirjem, na obeh straneh poševno 4-krat plitko zarežemo in položimo v pekač. Začinimo s soljo in poprom ter premažemo z oljem. Pečemo v sredini pečice 10 minut.
Pak choi razpolovimo. Olupljeni ingver in čili narežemo na tanke trakove, česen pa na tanke rezine. V ponvi segrejemo arašidovo olje, dodamo ingver, čili in česen ter pražimo na manjši vročini 2 minuti. Dodamo pak choi in pražimo nekaj minut na vsaki strani. Solimo in pred serviranjem potresemo z ocvrto čebulo.
Medtem 150 g miso masla v kozici rahlo segrejemo, da se zmehča, a ne sme se stopiti. Četrtino masla porazdelimo po ribah in pečemo še 7 minut. Bulgur skuhamo po navodilu na embalaži.
Na pečeni ribi porazdelimo preostalo maslo in potresemo z drobnjakom. Serviramo z bulgurjem in dušenim pak chojem.