Sestavine

  • 70 g očiščene špinače
  • 20 g svežih koriandrovih lističev
  • 2 žlici svetle miso paste
  • 1 strok česna
  • 100 ml repičnega olja
  • 30 ml vode
  • 2 žlici sezamovega olja
  • 2 limeti
  • 500 g testenin (orecchiette ali ušeska)
  • 200 g kuhane čičerike
  • sol
  • črni sezam
  • lističi koriandra za okrasitev

Uvod

Ušeska (orecchiette) rada poslušajo … Zato se ne zadovoljijo z dolgočasnimi, zlajnanimi in pop(ularnimi) melodijami. Hočejo, da se sliši (okusi), da buči in valovi, da je globoko in široko, da zaigrajo vsi glavni instrumenti (osnovni okusi). Zato jim tukaj špinača da barvo in železo, čičerka prst in rodovitnost, limona in koriander poskočnost in vitamine, miso globino in resnost, črni sezam pa finale. Kdo bi si mislil, kajne, saj so le testenine. Zato: ne podcenjujte jih z dolgčasom....

  • Kategorija: Jesen, Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 35 minut
 
Postopek
1

Limeti umijemo z vročo vodo, obrišemo in naribamo lupino. Nato jih stisnemo. Špinačo, koriander, miso pasto, olupljen in narezan česen, repično olje, vodo, limetino lupino in sok fino zmiksamo v blenderju.

2

Testenine skuhamo na zob (al dente) v slanem kropu, odcedimo in stresemo v večjo ponev. Dodamo čičeriko in miso pesto ter dobro premešamo. Testenine na krožnikih potresemo s črnim sezamom in lističi koriandra.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)