Orecchiette, čičerika in miso pesto
Sestavine
- 70 g očiščene špinače
- 20 g svežih koriandrovih lističev
- 2 žlici svetle miso paste
- 1 strok česna
- 100 ml repičnega olja
- 30 ml vode
- 2 žlici sezamovega olja
- 2 limeti
- 500 g testenin (orecchiette ali ušeska)
- 200 g kuhane čičerike
- sol
- črni sezam
- lističi koriandra za okrasitev

Postopek
1
Limeti umijemo z vročo vodo, obrišemo in naribamo lupino. Nato jih stisnemo. Špinačo, koriander, miso pasto, olupljen in narezan česen, repično olje, vodo, limetino lupino in sok fino zmiksamo v blenderju.
2
Testenine skuhamo na zob (al dente) v slanem kropu, odcedimo in stresemo v večjo ponev. Dodamo čičeriko in miso pesto ter dobro premešamo. Testenine na krožnikih potresemo s črnim sezamom in lističi koriandra.
Oceni