Sestavine

  • 250 g testenin (orecchiette ali penne)
  • 2 kom salsiccie (ali pečenice)
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 150 ml belega vina
  • 1/4 žličke čilijevih kosmičev
  • 20 g listov bazilike
  • 1 žlica gorčice s semeni
  • 200 ml sladke smetane
  • sol, poper

Uvod

Vsaka sezona ima svoje pašte! V tem je čar njihove priljubljenosti in testenin se zato ne naveličamo. Jeseni so bolj robustne, zato smo izbrali ušeska (orecchiette), omake so bolj mesne, zato smo se znašli z italijansko pečenico (salsiccio), torej je vedno dobrodošlo tudi nekaj svežine, zato smo osmukali okensko baziliko. Še ena (testeninska) jed, ki potrebuje le dve besedi: hitro + dobro!...

  • Kategorija: Jesen, Zima
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

V velikem loncu zavremo soljeno vodo in testenine skuhamo na zob (al dente) po navodilu na embalaži.

2

Medtem ko se testenine kuhajo, klobaso olupimo in nadev grobo narežemo. V ponvi segrejemo olje, dodamo zdrobljeni nadev in pražimo na srednji vročini 5 minut, vmes med mešanjem zdrobimo večje kose nadeva.

3

V ponev vlijemo vino, ga malce pokuhamo, nato dodamo čilijeve kosmiče in gorčico. Po potrebi solimo, dolijemo smetano in previdno zavremo. Dodamo baziliko in kuhamo na majhni vročini 2 minuti. Kuhane testenine odcedimo, stresemo v ponev, dobro premešamo in ponovno segrejemo. V ogreta krožnika naložimo testenine in takoj serviramo.

Oceni