Orecchiette s klobaso, gorčico in baziliko
Sestavine
- 250 g testenin (orecchiette ali penne)
- 2 kom salsiccie (ali pečenice)
- 1 žlica oljčnega olja
- 150 ml belega vina
- 1/4 žličke čilijevih kosmičev
- 20 g listov bazilike
- 1 žlica gorčice s semeni
- 200 ml sladke smetane
- sol, poper
Postopek
1
V velikem loncu zavremo soljeno vodo in testenine skuhamo na zob (al dente) po navodilu na embalaži.
2
Medtem ko se testenine kuhajo, klobaso olupimo in nadev grobo narežemo. V ponvi segrejemo olje, dodamo zdrobljeni nadev in pražimo na srednji vročini 5 minut, vmes med mešanjem zdrobimo večje kose nadeva.
3
V ponev vlijemo vino, ga malce pokuhamo, nato dodamo čilijeve kosmiče in gorčico. Po potrebi solimo, dolijemo smetano in previdno zavremo. Dodamo baziliko in kuhamo na majhni vročini 2 minuti. Kuhane testenine odcedimo, stresemo v ponev, dobro premešamo in ponovno segrejemo. V ogreta krožnika naložimo testenine in takoj serviramo.
Oceni