Oslič in paradižniki z inčuni
Sestavine
- 2 osliča (a 250 do 300 g)
- 1 žlička limonovega soka
- 150 g češnjevih paradižnikov
- 50 g masla
- 3 stroki česna
- 2 sardelna fileja (inčun)
- 1 žlička svežih timijanovih lističev
- sol poper
- 1 žlička moke
- oljčno olje

Uvod
- Kategorija: Poletje, Zima
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
- Priporočeno vino: Bio belo 2015, Gordia
Pečico segrejemo na 220 stopinj. Paradižnike narežemo na poljubno majhne kocke. Olupljeni česen narežemo na tanke rezine. Sardelna fileja sesekljamo.
Pekač obložimo s peki papirjem. Ribi obrišemo do suhega ter začinimo s soljo in poprom. Potresemo ju z moko, pokapljamo z limonovim sokom in oljčnim oljem in položimo na pekač. Postavimo ga v sredino pečice za 15 do 17 minut.
V kozici segrejemo maslo, dodamo paradižnike in česen ter pražimo 1 minuto. Nato dodamo še sardelne fileje in timijan. Na majhni temperaturi pražimo še 2 minuti do rahlo gostljate omake. Odstavimo s štedilnika in solimo.
Pečeni ribi serviramo s paradižnikovo omako in kuhanim krompirjem, ki smo ga prelili s peteršiljevim maslom.