Oslič z zelenjavo v foliji
Sestavine
- 1 velik oslič (ca. 1,5 kg)
- 6 žlic oljčnega olja
- 1 velik koromač
- 8 belih ali zelenih špargljev
- šopek mlade čebule
- 100 g pikantne chorizo klobase
- sol, poper

Uvod
- Kategorija: Poletje, Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: Malvazija 2013, magnum, Pucer z Vrha
Koromač narežemo na debelejše rezine. Beluše po potrebi olupimo in narežemo na 5 cm dolge kose. Tako pripravljeno zelenjavo skupaj z mlado čebulo zmešamo s 4 žlicami olja ter začinimo s soljo in poprom.
Chorizo narežemo na kolobarje. Očiščeno ribo posolimo in premažemo z 2 žlicama olja. Na velik list alu folije za žar položimo ribo, ob strani porazdelimo zelenjavo in klobaso ter nato folijo z vseh strani tesno zvijemo, da dobimo velik paket.
Žar močno segrejemo, nanj položimo ribo v foliji in pečemo na direktni vročini 5 minut, nato temperaturo zmanjšamo in pečemo indirektno na srednji temperaturi 15 do 20 minut. Pečeno ribo in zelenjavo serviramo v foliji, odlična priloga je kuhani krompir z maslom in koprom.