Ostrigarji, rdeče zelje in majoneza s tartufi
Sestavine
- 800 g rdečega zelja
- 4 šalotke
- 1 bio pomaranča
- 1 žlica medu
- posušeni timijan
- 4 žlice sončničnega olja
- 4 mlade čebule
- 600 g ostrigarjev
- 200 g bučnih semen
- 70 g moke
- 4 jajca
- 250 ml repičnega olja
- 1 žlica gorčice
- 1 žlica jabolčnega kisa
- sol, sveže mleti poper
- 1 žlica tartufovega olja
- 2 črna tartufa (v kozarcu)
- olje za cvrenje

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 995 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
- Priporočeno vino: Vincent 2011, Joško Renčel, Kras
Dve jajci,repično olje in gorčico v blenderju stepemo v čvrsto majonezo. Začinimo s soljo, poprom in jabolčnim kisom. Vanjo zamešamo tartufovo olje (in po želji tudi drobno sesekljana tartufa) in jo do serviranja postavimo v hladilnik.
Zelje razrežemo na četrtine in nato na zelo tanke trakove. Šalotke olupimo in drobno sesekljamo. Pomarančo umijemo pod vročo vodo, obrišemo do suhega in s strgalom nastrgamo lupinico. Bučna semena opražimo v ponvi brez maščobe, ohladimo in drobno sesekljamo ali zmeljemo v blenderju.
V voku segrejemo sončnično olje, vanj stresemo šalotko in jo stekleno opražimo. Dodamo narezano zelje in ga pražimo na srednji temperaturi med mešanjem 3 minute. Solimo in popramo, dodamo med, pomarančno lupino in timijan ter pražimo še 2 minuti. Na koncu vmešamo še na večje kose narezano mlado čebulo.
V globokem krožniku razžvrkljamo preostali jajci. Gobe narežemo na manjše kose, jih povaljamo v moki, jajcu in sesekljanih bučnih semenih. V veliki ponvi segrejemo olje in panirane gobe zlato rjavo ocvremo. Odcedimo jih na kuhinjskem papirju. Ocvrte gobe serviramo z rdečim zeljem in majonezo.