Ostrigarji, sojina omaka, česen, maslo
Sestavine
- 400 g kraljevih ostrigarjev (šampinjoni, navadni ostrigarji...)
- 3 žlice repičnega olja
- 100 g masla
- 12 strokov česna
- 5 žlic sojine omake
- črni poper
- tartufovo olje

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut
- Priporočeno vino: Bio belo 2015, Gordia
Postopek
1
Gobe narežemo na poljubno velike kose. Česen olupimo in grobo sesekljamo.
2
V veliki ponvi segrejemo olje in pražimo narezane gobe na močni temperaturi približno 5 minut, da rahlo porjavijo. Nato jih s penavko poberemo iz ponve in znižamo temperaturo.
3
V ponvi raztopimo maslo, dodamo sesekljani česen in pražimo na majhni temperaturi, da se česen zmehča in rahlo karamelizira.
4
Dodamo sojino omako in gobe ter vse skupaj zavremo. Začinimo s sveže mletim poprom in po želji še s tartufovim oljem.
Oceni