Othello tortice
Sestavine
- BISKVIT
- 4 jajca
- sol
- 120 g sladkorja
- 1 žlička vanilijeve paste
- 100 g moke
- 25 g krompirjevega škroba
- moka za posipanje
- NADEV
- 2 lista želatine
- 200 ml mleka
- 1/2 zavitka praška za vanilijev puding
- 2 žlici sladkorja
- 250 ml sladke smetane (35 % maščoba)
- GLAZURA
- 150 g temne kuverture (55 % delež kakava)
- 120 ml sladke smetane
- 25 g masla
- 30 g medu
- 120 g marelične marmelade
- dresirna vrečka
- okrogel nastavek s premerom 1 cm
- zvezdast nastavek s premerom 1 cm

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 18 kosov
- Hranilna vrednost: 218 kcal/kos
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 1 ura 15 minut (+ 2 uri za hlajenje)
Za vanilijev nadev želatino namočimo v mrzli vodi. Štiri žlice mleka in prašek za puding gladko zmešamo v maso brez grudic. Preostalo mleko in sladkor zavremo, vmešamo prašek za puding in med stalnim mešanjem zavremo, da se puding zgosti.
Lonec odstavimo s štedilnika in v vroči puding zamešamo ožeto želatino. Na puding položimo list prozorne folije in pazimo, da se folija tesno prilega površini pudinga in tako preprečimo nastanek skorje. Puding popolnoma ohladimo.
Pečico segrejemo na 180 stopinj (160 stopinj z ventilatorjem). Jajca ločimo in beljake s ščepcem soli poltrdo stepemo. Med stepanjem počasi dodamo sladkor ter stepamo dalje do kremastega in sijočega snega.
V sneg zamešamo rumenjake in vanilijevo pasto. V skodeli zmešamo moko in škrob, presejemo na jajčno maso in z lopatko previdno vmešamo še moko. Z biskvitno maso napolnimo dresirno vrečko z okroglim nastavkom.
Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj nabrizgamo 12 nizkih kupčkov s premerom 5 cm. Pečemo jih v sredini pečice 10 do 12 minut oz. do zlato rjave barve. Postopek pečenja ponovimo še dvakrat, tako da imamo na koncu 36 pečenih krapkov.
V majhnem lončku segrejemo marelično marmelado in jo pretlačimo skozi cedilo. Polovico pečenih biskvitov (18 kom) premažemo z marmelado in pustimo sušiti 20 minut.
Čokolado grobo sesekljamo. V loncu zavremo smetano, maslo in med ter kuhamo 1 minuto. Dodamo čokolado in mešamo toliko časa, da se v celoti stopi. Glazuro pustimo malce ohladiti.
Nato vanjo pomakamo biskvite premazane z marmelado, jih položimo na kuhinjsko mrežo in postavimo v hladilnik za 30 minut.
Za nadev puding gladko razmešamo. Smetano trdo stepemo in jo zamešamo v puding. Z vanilijevo kremo napolnimo dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom in jo nabrizgamo na preostale biskvitke. Pokrijemo jih s čokoladnimi pokrovi in postavimo v hladilnik za 20 minut. Othello tortice lahko hranimo 2 do 3 dni v pločevinasti škatli v hladilniku.