Ožgana panakota, lešniki in malina
Sestavine
- 1 l sladke smetane
- 6 listov želatine
- 40 g sladkorja
- 1?4 žličke vanilijeve paste
- 4 trakovi bio limonove lupine
- rjavi sladkor
- 50 g olupljenih lešnikov
- 20 g olupljenih pistacij (nepraženih in nesoljenih)
- ščepec mletega kardamoma
- 20 g tahin paste (sezamova pasta)
- 3 žlice javorjevega sirupa
- sol
- malinov sladoled
- mango sladoled

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 6 oseb
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura (+ 5 ur za hlajenje)
Želatino namočimo v mrzli vodi.Sladko smetano, sladkor, vanilijevo pasto in limonovo lupino zavremo in kuhamo 5 minut. Smetano precedimo in v njej raztopimo ožeto namočeno želatino. Maso ohladimo do mlačnega. Pravokotno posodo (25 x 15 cm) obložimo s prozorno folijo in vanjo zlijemo rahlo ohlajeno smetano. Postavimo jo v hladilnik za najmanj 5 ur.
Za lešnikove drobtine pistacije in lešnike grobo sesekljamo. Rahlo jih opražimo v ponvi brez maščobe in ohladimo. Nato zmešamo pražene lešnike, pistacije, kardamom, tahin, javorjev sirup in malce soli.
Ohlajeno panna cotto previdno dvignemo iz modela, položimo na desko in razrežemo na 3 x 3 cm velike kocke. Potresemo jih z rjavim sladkorjem in na hitro karameliziramo z ročnim gorilnikom.
Na servirne krožnike naložimo po 4 kocke panna cotte, potresemo z lešnikovimi drobtinami in dodamo žličnik malinovega in mangp sladoleda. Takoj serviramo.