Pager s tare omako, osočnik, kifeljčar
Sestavine
- 2 velika stejka ribe pager
- 1 žlička sesekljanega ingverja
- 1 sesekljani strok čilija
- 2 stisnjena stroka česna
- 75 ml mirina (sladko riževo vino)
- 50 ml sojine omake
- 30 ml sakeja
- 1/2 žličke sladkorja
- sol
- 150 g osočnika
- sveže mleti črni poper
- 400 g krompirja kifeljčar
- 3 žlice oljčnega olja
- sveži drobnjak

Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: Jakot 2017, Ščurek
V majhni kozici zavremo ingver, čili, česen, mirin, sojino omako, sake, sladkor in 100 ml vode. Na srednji temperaturi kuhamo 10 minut, ohladimo in na koncu precedimo.
Ribja stejka rahlo solimo in položimo v vrežko za zamrzovanje. Dolijemo tare omako, premešamo in postavimo v hladilnik za 30 minut.
Krompir kuhamo v slani vodi 10 minut, nato ga odcedimo in osušimo. Zmešamo ga z 2 žlicama olja in rahlo solimo. Osočnik blanširamo v slani vodi 30 sekund, nato ga stresemo na cedilo in prelijemo z mrzlo vodo. Pred serviranjem v majhni ponvi segrejemo žlico olja, vanj stresemo osočnik, premešamo in začinimo s poprom.
Žar segrejemo na srednjo temperaturo. Krompir pečemo na plošči 10 do 12 minut, da rahlo porjavi. Ribja stejka pečemo na vsaki strani 5 do 7 minut. vmes ju večkrat premažemo z marinado. Pred serviranjem lahko krompir in ribo potresemo s solnim cvetom.