Sestavine

  • ČIČERIKA
  • 1 konzerva čičerike (180 g)
  • 1/2 žličke mletega koriandra
  • 1/2 žličke mletega koromača
  • 2 žlici panko drobtin
  • 1 žlička sladkorja
  • 2 žlički mlete sladke paprike
  • 1 žlička čilijevih kosmičev
  • sol
  • 2 žlici oljčnega olja
  • ZELENJAVA
  • 500 g majhnega čvrstega krompirja
  • 200 g mladega korenja
  • 5 žlic oljčnega olja
  • sol
  • 1 žlička kumina
  • 4 majhni lovorovi listi
  • 4 majhne glave pak choija
  • 1 žlička sečuanskega popra
  • 150 g domače majoneze
  • 2 žlički wasabi paste
  • 1 žlička limonovega soka

Uvod

Zelenjava, ko je mlada, je najboljša kar surova. Potrebujemo le preprosto pomako, najboljše na osnovi majoneze, in ni je boljše (poletne) predjedi kot takšno namakanje in hrustanje. Boljše je lahko le še, če ravno takrat sonce pred nami pade v morje. Ampak zelenjava ni le mlada in sonce nas, žal, vedno morsko ne greje. Takrat je pač potrebno prižgati pečico … Pečena zelenjava se karamelizirano-sladka rada namaka (v pikantni majonezi) in glasno hrusta (tudi, ko ni na dopustu)....

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 538 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Srednje
  • Čas priprave: 1 ura 30 minut
 
Postopek
1

Čičeriko stresemo na cedilo, prelijemo z mrzlo vodo in osušimo na kuhinjski krpi. Koriander, koromač, panko drobtine, sladkor, papriko v prahu, čilijeve kosmiče in oljčno olje zmešamo. Potresemo po čičeriki in dobro premešamo.

2

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko, po njem porazdelimo čičeriko in pečemo 25 do 30 minut oz. da postane hrustljava. Pečeno čičeriko ohladimo.

3

Temperaturo v pečici zvišamo na 200 stopinj. Krompir dobro umijemo in ga narežemo na četrtine. Korenje dobro skrtačimo. V skodeli premešamo krompir, korenje, 3 žlice olja, sol, kumin in lovor. Stresemo na papir za peko na velik pekač in pečemo na drugi rešetki od spodaj 40 minut.

4

Majonezo zmešamo z wasabi pasto in limonovim sokom. Pak choi očistimo in odrežemo stebla od listov. Pred serviranjem v ponvi segrejemo preostalo olje in stebla pečemo na obeh straneh 2 minuti. Dodamo še liste in pečemo še 2 minuti. Začinimo s soljo in poprom.

5

Na ogrete krožnike naložimo pečeno zelenjavo in pak choi ter potresemo s hrustljavo čičeriko. Zraven postrežemo limonovo majonezo.

Oceni