Pak choi, korenje in čičerika
Sestavine
- ČIČERIKA
- 1 konzerva čičerike (180 g)
- 1/2 žličke mletega koriandra
- 1/2 žličke mletega koromača
- 2 žlici panko drobtin
- 1 žlička sladkorja
- 2 žlički mlete sladke paprike
- 1 žlička čilijevih kosmičev
- sol
- 2 žlici oljčnega olja
- ZELENJAVA
- 500 g majhnega čvrstega krompirja
- 200 g mladega korenja
- 5 žlic oljčnega olja
- sol
- 1 žlička kumina
- 4 majhni lovorovi listi
- 4 majhne glave pak choija
- 1 žlička sečuanskega popra
- 150 g domače majoneze
- 2 žlički wasabi paste
- 1 žlička limonovega soka
Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 538 kcal/osebo
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 1 ura 30 minut
Čičeriko stresemo na cedilo, prelijemo z mrzlo vodo in osušimo na kuhinjski krpi. Koriander, koromač, panko drobtine, sladkor, papriko v prahu, čilijeve kosmiče in oljčno olje zmešamo. Potresemo po čičeriki in dobro premešamo.
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko, po njem porazdelimo čičeriko in pečemo 25 do 30 minut oz. da postane hrustljava. Pečeno čičeriko ohladimo.
Temperaturo v pečici zvišamo na 200 stopinj. Krompir dobro umijemo in ga narežemo na četrtine. Korenje dobro skrtačimo. V skodeli premešamo krompir, korenje, 3 žlice olja, sol, kumin in lovor. Stresemo na papir za peko na velik pekač in pečemo na drugi rešetki od spodaj 40 minut.
Majonezo zmešamo z wasabi pasto in limonovim sokom. Pak choi očistimo in odrežemo stebla od listov. Pred serviranjem v ponvi segrejemo preostalo olje in stebla pečemo na obeh straneh 2 minuti. Dodamo še liste in pečemo še 2 minuti. Začinimo s soljo in poprom.
Na ogrete krožnike naložimo pečeno zelenjavo in pak choi ter potresemo s hrustljavo čičeriko. Zraven postrežemo limonovo majonezo.