Panakota s pinjencem in kumkvatov ragu
Sestavine
- 250 ml sladke smetane
- 250 ml pinjenca
- 4 žlice sladkorja
- 1/2 žličke bourbonske vanilije
- 4 lisit želatine
- 250 g kumkvatov
- 60 g rjavega sladkorja
- 70 ml vode
- 75 ml belga vina
- 40 ml ruma
- 1 žlica jedilnega škroba

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 390 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut (+ čas za hlajenje)
Želatino namočimo v mrzli vodi. V loncu zavremo sladko smetano, 4 žlice sladkorja in vanilijo. Odstavimo s štedilnika in v vroči smetani raztopimo ožeto želatino. Z metlico v smetano vmešamo pinjenec in jo nalijemo v modelčke, katere smo oplaknili z mrzlo vodo. Postavimo jih v hladilnik za najmanj 4 ure ali preko noči.
Kumkvate narežemo na 5 mm debele rezine in jim pri tem odstranimo peške. V kozici zavremo vino, vodo, rjavi sladkor in rum, dodamo narezane kumkvate in jih kuhamo na majhni temperaturi 5 minut.Jedilni škrob gladko razmešamo z žlico vode, ga zamešamo v kumkvate, zavremo in nato ragu pustimo ohladiti.
Pred serviranjem z ostrim nožem ločimo rob kreme od modela. Vsakega nato do polovice za nekaj sekund postavimo v vročo vodo in nato zvrnemo na servirni krožnik. Dodamo še kumkvatov ragu in serviramo.