Paprika, polnjena z gobovo omako
Sestavine
- 100 g rdeče čebule
- 2 stroka česna
- 400 g rjavih šampinjonov
- 200 g raclette sira
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 3 žlice oljčnega olja
- 120 ml sladke smetane
- 1 žlička tabasco omake
- 4 velike ali 6 manjših podolgovatih rdečih paprik
- 5 žlic arašidovega olja
- 12 rezin dimljene slanine
- sol
- črni poper
Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 660 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 10 minut
- Priporočeno vino: Modra frankinja 2015, Domaine Slapšak
Olupljeno čebulo in česen zelo drobno sesekljamo. Šampinjone očistimo in narežemo na 3 mm debele rezine. Sir narežemo na drobne kocke.
V veliki ponvi segrejemo oljčno olje in stekleno opražimo čebulo. Dodamo šampinjone in česen ter pražimo na močni temperaturi 3 do 5 minut, da izpari vsa tekočina. Dolijemo smetano, zavremo in vmešamo narezani sir. Ponev odstranimo s štedilnika ter gobovo omako začinimo s soljo, poprom in tabasco omako.
V veliki ponvi segrejemo arašidovo olje, vanjo naložimo paprike in jih pečemo na srednji temperaturi 10 minut. Nato jih ohladimo, ob strani prerežemo in odstranimo semenje. Napolnimo jih z gobami in vsako ovijemo z dvema rezinama slanine.
Polnjene paprike pečemo na plošči na žaru ali v ponvi približno 12 minut oz. da se slanina zapeče. Preostalo gobovo omako segrejemo. Na ogrete krožnike naložimo pečene polnjene paprike in omako. Odlična priloga je hrustljavi pomfri.