Paradižnik, čičerika, indijski oreščki
Sestavine
- 400 g zrelih paradižnikov
- 2 stroka česna
- 30 g ingverja
- 1 rdeči čili
- 2 žlici arašidovega olja
- 2 žllički gorčičnih semen
- 2 majhni čebuli
- sol, poper
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlička kumina (orientalska kuimina)
- 70 g indijskih oreščkov
- 1 konzerva čičerike (400 g)
- 1 žlica sesekljanega peteršilja

Olupljeni česen narežemo na tanke rezine, olupljeni ingver pa na tanke trakove. Čiliju odstranimo semenje in ga drobno sesekljamo. Paradižnike grobo narežemo.
V kozici segrejemo arašidovo olje, dodamo ingver, česen in čili ter pražimo na srednji vročini, da česen rahlo porjavi. Dodamo gorčična semena in pražimo še 2 minuti. Vmešamo narezane paradižnike in jih na majhni vročini dušimo 15 minut. Solimo in popramo.
Čebulo olupimo in narežemo na debelejše krhlje. V ponvi segrejemo oljčno olje in čebulo dušimo do mehkega. Dodamo kumin in indijske oreščke ter vse skupaj pražimo na srednji vročini, da čebula rahlo porjavi.
Čičeriko stresemo na cedilo in prelijemo z mrzlo vodo. Nato jo zamešamo v paradižnikovo omako, po potrebi solimo in vse skupaj zavremo. V omako zamešamo seekljani paradižnik in jo naložimo v globoka krožnika. Potresemo s čebulo in indijskimi oreščki.