Paradižnik, kozice in kozji sir
Sestavine
- 400 g paradižnika (rdeči
- oranžni
- črni)
- 3 žlice belega vinskega kisa
- 1 žlica pistacijevega olja
- 2 žlici olja oljne ogrščice
- 2 vejici bazilike
- sol, sveže mleti poper
- 100 g svežega kozjega sira
- 1 žlica rožmarinovih in timijanovih lističev
- 4 žlice olivnega olja
- 12 večjih kozic
- 1 žlica masla
- kajenski poper

Uvod
- Kategorija: On zanjo
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 520 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut
Iz kisa, olja pistacije in oljne ogrščice je zmešal solatno marinado ter začinil s soljo in poprom. Paradižnik je umil, narezal na tanke rezine oz. na polovice, prelil s polovico marinade in previdno premešal.
Timijanove in rožmarinove lističe je zelo drobno seskljal, zmešal z 2 žlicami olivnega olja in začinil s soljo in poprom. Kozice je olupil do repa in jih dobro osušil.
Sir je narezal na 4 kose. Na krožnika je naložil paradižnik in v sredino po dva kosa sira, katera je pokapljal z zeliščnim oljem.
V majhni ponvi je segrel preostalo olivno olje in pekel kozice na srednji temperaturi minuto na vsaki strani. Začinil jih je s soljo in kajenskim poprom, ponev odstranil s štedilnika in dodal maslo, da se je omaka rahlo zgostila.
Paradižnik je pokapljal s preostalo marinado, nanj naložil pečene kozice, potresel z lističi bazilike in prelil z omako od pečenja. Zraven je ponudil hrustljavo bageto.