Paradižniki z inčuni in mocarelo
Sestavine
- 300 g pisanih paradižnikov (velikih in majhnih)
- 2 krogli mocarele ali buratte
- sveža bazilika
- cvetovi kapucinke
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 30 g inčunov v oljčnem olju
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 4 žlice majhnih kaper
- 1 žlica sesekljanega kopra
- Piment d'Espelette

Postopek
1
Za francosko pasto z inčuni (anchoiade) v majhnem loncu rahlo segrejemo 2 žlici olja, dodamo zdrobljen česen in počasi segrevamo, da olje rahlo zacvrči. Dodamo inčune z oljem vred in mešamo, da dobimo gladko pasto. Lonec odstavimo s štedilnika, v inčune z metlico zamešamo kis, dodamo kapre in koper ter po okusu začinimo s čilijem.
2
Na servirna krožnika porazdelimo narezane paradižnike in potresemo z natrgano mocarelo. Vse pokapljamo z malo sardelne omake, okrasimo z baziliko in cvetovi ter pokapljamo s preostalim oljčnim oljem. Serviramo s preostalo sardelno omako.
Oceni