Sestavine

  • 4 žlice kokosovega olja
  • 1 žlica gorčičnih semen
  • 1 žlička zdrobljenih koriandrovih semen
  • 1 cimetova palčka
  • 2 žllici sesekljanega svežega ingverja
  • 2 sesekljana rdeča čilija
  • 10 curry listov
  • 1 žlica mlete kurkume
  • 2 rdeči čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 400 ml zelenjavne jušne osnove
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 700 g sladkega krompirja
  • 600 g češnjevega paradižnika
  • 250 g kuhane čičerke
  • sol

Uvod

Ni slučajno v Šoli okusov tudi tečaj o karijih. To je hrana za dušo, ki te hkrati popelje v širni svet in ti predstavi vso pestrost, globino, večplastnost nadokusa. Zato receptov za kari ni nikoli preveč! Pravzaprav je vse odvisno le od zelenjave, ki je trenutno najbolj sveža, saj imamo, kajne, odkar smo bili na tečaju o kariju, potrebne začimbe vedno doma. Torej, kaj je v shrambi? Trenutno so to sladki krompir in paradižniki.

Zraven priporočamo zelenjavne ocvrtke pakora. Kot v Indiji, pa čeprav smo doma.

Vir: Tanja Vegetarisch (Tanja Grandits)...

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
 
Postopek
1

Olupljeno čebulo in česen drobno sesekljamo. Krompir olupimo in narežemo na 2 cm velike kocke. Češnjeve paradižnike razpolovimo. Čilija očistimo in drobno sesekljamo. Čičerko stresemo na cedilo, splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo.

2

V večji ponvi ali voku segrejemo kokosovo olje. Dodamo vse začimbe, ingver, čili in curry liste ter pražimo 2 minuti. Dodamo čebulo in česen, rahlo popražimo in vmešamo paradižnikovo mezgo. Vse skupaj pražimo na majhni vročini 1 minuto.

3

Dolijemo zelenjavno juho in kokosovo mleko, dodamo narezani sladki krompir, solimo in kuhamo pokrito na majhni vročini 15 minut. Dodamo češnjeve paradižnike in čičerko ter kuhamo še 5 minut. Pred serviranjem kari po želji potresemo s koriandrovimi lističi.

Oceni