Paradižnikov kari s čičerko
Sestavine
- 4 žlice kokosovega olja
- 1 žlica gorčičnih semen
- 1 žlička zdrobljenih koriandrovih semen
- 1 cimetova palčka
- 2 žllici sesekljanega svežega ingverja
- 2 sesekljana rdeča čilija
- 10 curry listov
- 1 žlica mlete kurkume
- 2 rdeči čebuli
- 2 stroka česna
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 400 ml zelenjavne jušne osnove
- 400 ml kokosovega mleka
- 700 g sladkega krompirja
- 600 g češnjevega paradižnika
- 250 g kuhane čičerke
- sol
![](https://www.solaokusov.si/wp-content/uploads/2015/03/vivi-logo-dark.png)
Olupljeno čebulo in česen drobno sesekljamo. Krompir olupimo in narežemo na 2 cm velike kocke. Češnjeve paradižnike razpolovimo. Čilija očistimo in drobno sesekljamo. Čičerko stresemo na cedilo, splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo.
V večji ponvi ali voku segrejemo kokosovo olje. Dodamo vse začimbe, ingver, čili in curry liste ter pražimo 2 minuti. Dodamo čebulo in česen, rahlo popražimo in vmešamo paradižnikovo mezgo. Vse skupaj pražimo na majhni vročini 1 minuto.
Dolijemo zelenjavno juho in kokosovo mleko, dodamo narezani sladki krompir, solimo in kuhamo pokrito na majhni vročini 15 minut. Dodamo češnjeve paradižnike in čičerko ter kuhamo še 5 minut. Pred serviranjem kari po želji potresemo s koriandrovimi lističi.