Paradižnikov kari
Sestavine
- 4 večji zreli pelati
- 12 različnih paradižnikov (rumeni, oranžni, zeleni)
- 2 stroka česna
- 1 strok rdečega čilija
- 20 g ingverja
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlička mletega koriandra
- 1 žlička mlete kurkume
- 1/2 žličke kumine
- 1/4 žličke mletega kardamoma
- 70 g kokosove kreme
- sesekljani peteršilj ali koriander
- sol, poper

Olupljeni česen in ingver narežemo na zelo tanke rezine. Čiliju odstranimo semenje in ga drobno sesekljamo. Pelate blanširamo, olupimo in narežemo na kocke.
V globoki ponvi rahlo segrejemo olje ter dodamo česen, ingver in čili. Na srednji temperaturi pražimo 2 minuti, nato vmešamo koriander, kurkumo, kumino in kardamom. V ponev stresemo še narezane pelate in dolijemo 75 ml vode. Kuhamo 10 minut, da dobimo gostljato omako ter jo začinimo s soljo in poprom.
Preostale paradižnike (velike in majhne) povprek prerežemo na polovico in jih naložimo v omako s prerezano stranjo navzdol. Na majhni temperaturi jih dušimo 7 minut, nato jih obrnemo in dušimo še 5 minut. Vmešamo kokosovo kremo in ponev odstavimo s štedilnika. Pred serviranjem kari potresemo s peteršiljem in zraven ponudimo jasminov riž.