Sestavine

  • 1 srednje velika paradižnika volovsko srce
  • 8 vejic bazilike
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 1 bio limona
  • črne ali zelene olive
  • 30 g nahobljanega parmezana
  • solni cvet

Uvod

Ko na domačem vrtu tako debelo in rdeče zrase prvo volovsko srce, je potrebno proslaviti! Ker je vroče, je potrebno počakati do večera. In ker je večerja, mora biti lahka. Odločitev je torej logična. Priporočamo, da za karpačo volovsko srce zrežete z mandolino, tako da bodo velike paradižnikove rezine dovolj tanke in enakomerne. V kozarcu, da nazdravite pridelku, naj bo nekaj penečega, saj si srce in slavje to zaslužita.

In če ni pridelka? Potem na tržnici izberite največje in najbolj rdeče - srce!...

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
 
Postopek
1

V možnarju pretlačimo dve tretjini sesekljane bazilike in oljčno olje v gladko pasto. Paradižnike nahobljamo na zelo tanke rezine in naložimo na dva krožnika.

2

Potresemo z nastrgano limonovo lupino in pokapljamo z bazilikinim oljem. Potresemo z olivami in parmezanom. Pokapljamo z limonovim sokom in pustimo stati 10 minut. Pred serviranjem karpačo potresemo s preostalo baziliko in solnim cvetom.

Oceni