Paradižnikova juha s čičerko in špinačo
Sestavine
- 1 majhna bela čebula
- 2 stroka česna
- 1 strok čilija
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlički začimbe garam masala
- 1 konzerva paradižnikovih kock (400 g)
- 1 konzerva čičerke (400 g)
- 300 ml zelenjavne juhe
- 150 g sveže špinače
- 2 rezini belega kruha
- sol, poper
Uvod
- Kategorija: Poletje, Pomlad
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
Olupljeno čebulo in česen drobno sesekljamo. Čiliju odstranimo peške in ga drobno narežemo. Čičerko stresemo na cedilo in oplaknemo z mrzlo vodo. Špinačo očistimo in narežemo na 4 cm široke trakove.
V širokem loncu segrejemo 2 žlici olja in čebulo dušimo do mehkega na majhni temperaturi. Dodamo česen, čili in garam masalo ter pražimo 1 minuto. Dolijemo paradižnikove kocke s sokom, čičerko in juho. Zavremo, začinimo s soljo in poprom ter kuhamo na majhni temperaturi 20 minut.
Kruh narežemo na 1 cm velike kocke. V ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo narezani kruh, premešamo in pražimo na srednji temperaturi do zlato rjave barve. Pred serviranjem v juho zamešamo narezano špinačo ter potresemo s hrustljavimi kruhovimi kockami.