Paradižnikova juha s koromačem
Sestavine
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 koromač (300 g)
- 100 ml suhega vermuta (Noilly Prat)
- 1 velika konzerva paradižnika (800 g)
- 600 ml zelenjavne juhe
- 2 lovorova lista
- kajenski poper, sol
- 4 tortilje
- 120 g gouda ali cheddar sira
- 1 žlička ghee masla
Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 385 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
Čebulo in česen drobno sesekljamo. Koromač očistimo in narežemo na majhne kocke. V loncu segrejemo olje ter stekleno opražimo čebulo in česen. Dodamo Koromač in pražimo na majhni temperaturi 4 minute.
Dolijrmo vermut, malce pokuhamo in dodamo paradižnik, juho in lovorov list. Kuhamo pokrito na majhni temperaturi 15 minut. Začinimo s soljo, poprom in kajenskim poprom.
V manjšoi ponvi segrejemo 1/2 žličke ghee masla in vanjo položimo tortiljo. Potresemo s polovico sira in pokrijemo z drugo tortiljo. Pečemo na srednji temperaturi, da porjavi in se sir stopi. Nato jo obrnemo in spečemo še na drugi strani. Postopek ponovimo še s preostalima tortiljama in sirom. Pečeni quesadillji narežemo na trikotnke. Paradižnikovo juho nalijemo v krožnike, potresemo s peteršiljem in serviramo s trikotniki.