Paradižnikova juha s testeninami
Sestavine
- 1,2 kg zrelega paradižnika
- 1 velika bela čebula
- 2 stroka česna
- 3 žlice olivnega olja
- 1 žlička soli
- 1 žlica rjavega sladkorja
- sveže mleti poper
- 6 vejic bazilike
- 1 žlička posušenega origana
- 100 g drobnih testenin
- 150 g mocarele

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 375 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut
Čebulo in 2 stroka česna drobno sesekljamo.Paradižnik blanširamo v vreli vodi, stresemo na cedilo, prelijemo z mrzlo vodo in olupimo. Narežemo ga na manjše kose. V loncu segrejemo olje, dodamo čebulo in česen ter stekleno opražimo. Dodamo sladkor, narezani paradižnik, 3 vejice bazilike, origano in sol ter dolijemo 250 ml vode. Kuhamo odkrito na srednji vročini 20 do 25 minut.
Medtem zavremo slano vodo in skuhamo testenine na zob (al dente) ter jih odcedimo. Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom in rahlo popramo. Mocarelo narežemo na manjše kose. Baziliko osmukamo, lističe drobno narežemo in zamešamo skupaj s kuhanimi testeninami v juho. V krožnike naložimo juho in potresemo z narezano mocarelo.