Sestavine

  • 400 g sesekljanih paradižnikov (konzerva)
  • 1 žlička paradižnikove mezge
  • 1 žlica olivnega olja
  • sveže mleti poper, sol
  • kajenski poper
  • sladkor
  • 1 strok česna
  • sveža bazilika
  • posušeni origano

Uvod

Tokrat brez kuhanja! Paradižnikova omaka se skuha sama - na pizzi, med pečenjem! Torej jo je potrebno le zmešati, po tem vrstnem redu: vključite pečico na najmočnejše in vanjo postavite pekač (ali kamen) za pečenje pizze; odprite konzervo sesekljanih paradižnikov; zmešajte omako po receptu.

Pri mešanju omake pa ste lahko tudi domiselni. Osnovnemu receptu dodajte po svoji želji sveža in suha zelišča, začimbe, feferone, sladkor, sveži paradižnik ... Medtem ko boste izbirali, pa bo tudi pečica že pripravljena....

  • Kategorija: Jesen, Zima
  • Količina: 2 pizzi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 10 minut
 
Postopek
1

Paradižnik stresemo iz konzerve v skodelo in vanj zamešamo paradižnikovo mezgo, olje, origano in drobno sesekljani strok česna.

2

Omako začinimo s soljo, poprom in kajenskim poprom ter vanjo na koncu zamešamo še drobno narezano baziliko.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (3 votes, average: 4,00 out of 4)