Paradižnik, avokado in koriander
Sestavine
- 3 veliki paradižniki (volovsko srce)
- 1 manjša rdeča čebula
- kajenski poper ali strok čilija
- 2 majhni kumari
- 1 zreli avokado
- šopek koriandra
- 4 žlice olivnega olja
- 2 žlici kisa
- sol
- sveže mleti poper

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 230 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut
Postopek
1
Čebulo olupimo, prerežemo na polovico in narežemo na tanke trakove. Kumari olupimo, po dolgem prerežemo na polovico, z žličko odstranimo semena in narežemo na majhne kose. Paradižnik prav tako narežemo na manjše kose.
2
Avokado razpolovimo, odstranimo koščico in olupimo. Povprek ga narežemo na tanke rezine. Koriander osmukamo in lističe drobno sesekljamo.
3
Vso narezano zelenjavo in koriander stresemo v servirno posodo, jo rahlo solimo, prelijemo z oljem in kisom ter previdno zmešamo. Solato začinimo s poprom in kajenskim poprom (ali drobno narezanim čilijem).
Oceni