Sestavine

  • 3 veliki paradižniki (volovsko srce)
  • 1 manjša rdeča čebula
  • kajenski poper ali strok čilija
  • 2 majhni kumari
  • 1 zreli avokado
  • šopek koriandra
  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 žlici kisa
  • sol
  • sveže mleti poper

Uvod

Čas je za žar. Toda, bodo spet čevapčiči? In enake priloge: kečap iz tube, gorčica iz kozarca in čebula iz Španije? Poskusite vsaj enkrat nekaj drugega!

Odlična priloga k piščancu na žaru, a le s pogojem: manjkati ne smeta hrustljava domača bageta in grški jogurt z meto in olivnim oljem....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 230 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
 
Postopek
1

Čebulo olupimo, prerežemo na polovico in narežemo na tanke trakove. Kumari olupimo, po dolgem prerežemo na polovico, z žličko odstranimo semena in narežemo na majhne kose. Paradižnik prav tako narežemo na manjše kose.

2

Avokado razpolovimo, odstranimo koščico in olupimo. Povprek ga narežemo na tanke rezine. Koriander osmukamo in lističe drobno sesekljamo.

3

Vso narezano zelenjavo in koriander stresemo v servirno posodo, jo rahlo solimo, prelijemo z oljem in kisom ter previdno zmešamo. Solato začinimo s poprom in kajenskim poprom (ali drobno narezanim čilijem).

Oceni