Paradižnikova tortilja z bučkami in sirom
Sestavine
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 4 žlice oljčnega olja
- 100 g manchego sira (ali podobnega staranega ovčjega sira)
- 5 jajc
- 125 ml sladke smetane
- 2 majhni bučki
- 1 strok česna
- dimljena paprika v prahu
- sol, poper
- sladkor

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
- Priporočeno vino: Manzanilla Papirusa, Lustau
Pečico segrejemo na 160 stopinj. Paradižnike prerežemo na polovico. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj naložimo paradižnike s prerezano stranjo navzgor. Začinimo s soljo, poprom in ščepcem sladkorja. Pokapljamo z 2 žlicama olja in postavimo v pečico za 30 minut.
Dve tretjini sira naribamo in ga v skledi zmešamo z jajci in smetano. Začinimo s soljo in poprom. Olupljeni česen drobno sesekljamo. Bučke po dolgem narežemo ali nahobljamo na 2 mm tanke rezine.
V ponvi z ognjevarnim ročajem segrejemo preostalo olje in sesekljani česen rahlo opražimo. Dolijemo jajčno maso in pečemo na srednji temperaturi, da masa na dnu rahlo zakrkne. Ponev odstavimo s štedilnika.
V jajčno maso zložimo narezane bučke. Temperaturo v pečici zvišamo na 200 stopinj. Na jajčno maso porazdelimo še pečene paradižnike in vse potresemo s papriko v prahu.
Ponev postavimo v sredino pečice za 15 minut, da površina porjavi. Pred serviranjem tortiljo potresemo s preostalim nahobljanim manchego sirom.