Pečen krompir in solatna burrata
Sestavine
- 800 g večjega krompirja
- 75 do 100 ml arašidovega olja
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 12 mini kislih kumaric
- 1 žlica kaper
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 burrati (a 125 g)

Postopek
1
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Krompir dobro umijemo, po dolgem razpolovimo in narežemo na dolge in 2 cm široke krhlje. Zmešamo ga z arašidovim oljem in porazdelimo na pekač obložen s peki papirjem. Pazimo, da so rezine ena ob drugi in se ne prekrivajo.
2
Krompir pečemo v sredini pečice 45 minut, vmes ga enkrat obrnemo. Pečeni krompir potresemo s soljo in premešamo ter takoj serviramo.
3
Medtem ko se krompir peče, paradižničke razpolovimo in kumare po dolgem prerežemo na polovico. V skodeli zmešamo paradižnike, kumare, kapre in olivno olje. Začinimo s soljo in poprom. Burrato do polovice prerežemo in nanjo porazdelimo paradižnikovo solato z oljem. Postrežemo z vročim krompirjem.
Oceni
