Sestavine

  • 800 g večjega krompirja
  • 75 do 100 ml arašidovega olja
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • 12 mini kislih kumaric
  • 1 žlica kaper
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 burrati (a 125 g)

Uvod

Mladi krompir ne potrebuje zrezka! Pečen mladi krompir potrebuje le skledo solate! Obe trditvi sta točni, vendar je vsaj pri drugi kar nekaj manevrskega prostora. Iz mladega krompirja sicer ne delamo pomfrija, vseeno pa ga lahko jemo kar z roko, če ga narežemo na dolge trikotne krhlje. Še bolj domiselni pa smo lahko pri solati, ki z burrato krompirju ne ponuja le svežine, temveč tudi priložnost za pomakanje....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 45 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Krompir dobro umijemo, po dolgem razpolovimo in narežemo na dolge in 2 cm široke krhlje. Zmešamo ga z arašidovim oljem in porazdelimo na pekač obložen s peki papirjem. Pazimo, da so rezine ena ob drugi in se ne prekrivajo.

2

Krompir pečemo v sredini pečice 45 minut, vmes ga enkrat obrnemo. Pečeni krompir potresemo s soljo in premešamo ter takoj serviramo.

3

Medtem ko se krompir peče, paradižničke razpolovimo in kumare po dolgem prerežemo na polovico. V skodeli zmešamo paradižnike, kumare, kapre in olivno olje. Začinimo s soljo in poprom. Burrato do polovice prerežemo in nanjo porazdelimo paradižnikovo solato z oljem. Postrežemo z vročim krompirjem.

Oceni