Pečen krompir po indijsko z lososom
Sestavine
- 1,2 kg majhnega krompirja
- sol
- 3 stroki česna
- 1 rdeči čili
- 2 žlički mlete kurkume
- 1 žlička curryja v prahu
- 4 žlice arašidovega olja
- poper
- 250 ml grškega jogurta
- 2 žlici sesekljane mete
- 1 žlica limonovega soka
- 200 g dimljenega lososa

Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 486 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
Postopek
1
Kromppir kuhamo v slani vodi 20 minut oz. do mehkega. Malce ga ohladimo in olupimo. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem.
2
Čiliju odstranimo semenje in ga skupaj z olupljenim česnom drobno sesekljamo. Zmešamo olje, čili, česen, kurkumo in curry. Prelijemo preko krompirja, temeljito premešamo ter začinimo s soljo in poprom. Krompir stresemo na pekač in ga pečemo v sredini pečice 25 minut, vmes ga enkrat premešamo.
3
Gladko razmešamo jogurt in limonovo sok, dodamo meto in rahlo solimo. Na krožnike naložimo pečeni krompir, rezine dimljenega lososa in okrasimo z jogurtom. Preostali jogurt ponudimo posebej.
Oceni