Pečen krompir po sečuansko
Sestavine
- 500 g rdečega zelja
- 30 g ingverja
- 1 žlička sladkorja
- 4 žlice riževega kisa
- 4 žlice sezamovega olja
- 2 žlici arašidovega olja
- sol, poper
- 1 rdeči feferon
- 1 mlada čebula
- sveži koriander
- 4 žlice sezamovih semen
- 3 žlice sojine omake
- 1 žlica medu
- 1 rdeča paprika
- 1 kg krompirja
- 4 žlice repičnega olja
- 100 g pora
- 1 žlica sečuanskega popra
- 1 žlica mešanice začimb Five Spice

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 518 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 15 minut
Rdeče zelje očistimo in narežemo na tanke trakove. Olupljeni ingver naribamo in iztisnemo sok. V skodelici zmešamo sladkor, rižev kis, sezamovo olje, ingverjev sok in arašidovo olje. Marinado začinimo s soljo in poprom ter prelijemo po zelju. Krepko ga pregnetemo z rokami.
Feferon očistimo in narežemo na majhne kocke. Mlado čebulo narežemo na tanke kolobarje. Koriander grobo sesekljamo. Vse tri zgornje sestavine zamešamo v solato in po potrebi še dosolimo.
Sezamova semena svetlo rjavo opražimo v ponvi brez maščobe, jih ohladimo in fino zmeljemo v možnarju za začimbe. Mleti sezam zmešamo s sojino omako, medom in 3 žlicami vode.
Krompir olupimo in narežemo na 1 cm velike kocke. Papriko po dolžini prerežemo na polovico, očistimo in narežemo na tanke trakove. Por narežemo na kolobarje. Korenje olupimo in narežemo na 5 cm dolge julien palčke. Sečuanski poper grobo zdrobimo v možnarju za začimbe.
V veliki ponvi segrejemo repično olje in v njem pražimo narezani krompir 15 minut oz. do zlato rumene barve. Nato vanj zamešamo korenje in papriko ter pražimo 3 minute. Dodamo še por, sečuanski poper in začimbo Five-Spices. Premešamo, po potrebi začinimo s soljo in poprom ter pražimo še 2 minuti. Pečeni kormpir serviramo z zeljno solato in sezamovo omako.