Sestavine

  • 1 kg mladega krompirja
  • 4 žlice olivnega olja
  • 4 vejice rožmarina
  • 4 mlade čebule
  • 100 g rukole
  • 4 žlice belega balzamičnega kisa
  • 50 g indijskih oreščkov
  • solni cvet

Uvod

Jed, ki jo pozimi najbolj željno pričakujemo, je tudi najbolj preprosta. Pečen krompir in skleda solate! Nič drugega ni potrebno, nobenega mesa, nobenih prilog, nič prej in nič potem, le vilice v roko in malo počakati, da se ne opečemo preveč, ko pride tako neposredno iz pečice na mizo.

Še bolj enostavno pa je, če krompir in solato združimo. ”Enolončnica”, saj se da tudi krompir zajemati le z žlico. Če ste pesto - tukaj - vzeli le iz hladilnika, ker ste ga pred dnevi uporabili že za testenine, je potrebno le še dobro premešati....

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
 
Postopek
1

Krompir dobro umijemo in obrišemo s kuhinjskim papirjem do suhega. Po dolgem ga razrežemo na štiri kose. Zmešamo ga s 4 žlicami olivnega olja in rožmarinom ter pustimo stati 15 minut.

2

Pečico segrejemo na 190 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem, nanj stresemo krompir z rožmarinom, rahlo solimo in pečemo v sredini pečice 35 minut.

3

Mlado čebulo poševno narežemo na tanke kolobarje. Rukolo očistimo in narežemo na 2 cm široke trakove. Indijske oreščke zlato rjavo opražimo v ponvi brez maščobe in jih grobo sesekljamo.

4

Pečeni krompir stresemo v večjo posodo in dodamo narezano rukolo, 5 žlic pesta, balzamični kis in grobo sesekljane oreščke ter dobro premešamo. Takoj ponudimo.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)