Pečen krompir, rukola in pesto v solati
Sestavine
- 1 kg mladega krompirja
- 4 žlice olivnega olja
- 4 vejice rožmarina
- 4 mlade čebule
- 100 g rukole
- 4 žlice belega balzamičnega kisa
- 50 g indijskih oreščkov
- solni cvet

Postopek
1
Krompir dobro umijemo in obrišemo s kuhinjskim papirjem do suhega. Po dolgem ga razrežemo na štiri kose. Zmešamo ga s 4 žlicami olivnega olja in rožmarinom ter pustimo stati 15 minut.
2
Pečico segrejemo na 190 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem, nanj stresemo krompir z rožmarinom, rahlo solimo in pečemo v sredini pečice 35 minut.
3
Mlado čebulo poševno narežemo na tanke kolobarje. Rukolo očistimo in narežemo na 2 cm široke trakove. Indijske oreščke zlato rjavo opražimo v ponvi brez maščobe in jih grobo sesekljamo.
4
Pečeni krompir stresemo v večjo posodo in dodamo narezano rukolo, 5 žlic pesta, balzamični kis in grobo sesekljane oreščke ter dobro premešamo. Takoj ponudimo.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Oceni