Pečen krompir s feto in olivami
Sestavine
- 600 g krompirja
- 5 žlic oljčnega olja
- 2 vejici rožmarina
- 70 g oliv
- 1 rdeča čebula
- 200 g feta sira
- sol, poper
- Piment d'Espelette (francoski čili)
Krompir olupimo in narežemo na 1 cm velike kocke. Olupljeno čebulo razpolovimo in narežemo na 5 mm debele rezine. V veliki teflonski ponvi segrejemo 3 žlice olja in pečemo narezani krompir na srednji vročini 5 do 7 minut. Solimo in popramo.
V krompir zamešamo narezano čebulo, osmukani rožmarin in odcejene olive ter pražimo še 1 minuto. Ponev odstavimo s štedilnika. Pečico segrejemo na 200 stopinj s funkcijo ventilatorja.
Feta sir narežemo na štiri kose. Ognjevarno posodo namastimo z žlico olja. Vanjo stresemo polovico krompirja, nanj položimo narezano feto, potresemo s preostalim krompirjem, pokapljamo s preostalim oljem in postavimo v pečico na spodnjo rešetko za 20 minut. Pred serviranjem krompir potresemo s francoskim čilijem.