Sestavine

  • 600 g majhnega krompirja (alternativa je zamrznjeni pomfri)
  • sol
  • 2 žlici olja
  • francoski čili Piment d'Espelette
  • japonska majozena kewpie
  • tonkatsu omaka
  • vloženi ingver
  • 2 mladi čebuli
  • pest kosmičev dimljene tune Katsuobushi
  • TONKATSU OMAKA
  • 90 g kečapa. 60 ml Worcestershire omake
  • 45 ml sojine omake
  • 1 žlica mirina
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 2 žlički Dijon gorčice
  • 1/4 žličke česna v prahu

Uvod

Zaradi takšnih jedi ste si kupili novi air fryer … Seveda, krompir se da speči v pečici, na štedilniku ali na žaru, toda cvrtnika na vroči zrak je škoda le za tu in tam pomfrit, predvsem pa porabi za takšno 30-minutno pečenje na 180 stopinjah manj elektrike od pečice.

Vseeno pa razlike ne naredi novi cvrtnik, saj krompir je krompir, še posebej, če je pečen, temveč jo naredijo – Japonci.
Omaka tonkatsu ni le za ocvrt svinjski kotlet, tako kot kosmi sušene tune katsuobushi niso le za dashi. Kot je za japonsko kuhinjo običaj, je v tem receptu za okonomi krompir vse zelo preprosto, če le imaš vse potrebne sestavine. Zdaj je, torej, priložnost, da jih spoznate in se z njimi opremite, saj bodo prišle še velikokrat prav.

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 40 minut
 
Postopek
1

Krompir pokapljamo z oljem, začinimo s soljo in čilijem, dobro premešamo in hrustljavo spečemo v cvrtniku na vroči zrak na 180 stopinjah ali v pečici ogreti na 200 stopinj.

2

Za tonkatsu omako v skodelici mešamo vse sestavine toliko časa, da se sladkor raztopi. Mlado čebulo narežemo na tanke rezine.

3

Pečeni krompir stresemo na servirni pladenj. Po vrhu porazdelimo poljubno količino majoneze in tonkatsu omake, potresemo z ingverjem in mlado čebulo ter na koncu s kosmiči dimljene tune. Takoj postrežemo.

Oceni