Pečen krompir s tonkatsu omako
Sestavine
- 600 g majhnega krompirja (alternativa je zamrznjeni pomfri)
- sol
- 2 žlici olja
- francoski čili Piment d'Espelette
- japonska majozena kewpie
- tonkatsu omaka
- vloženi ingver
- 2 mladi čebuli
- pest kosmičev dimljene tune Katsuobushi
- TONKATSU OMAKA
- 90 g kečapa. 60 ml Worcestershire omake
- 45 ml sojine omake
- 1 žlica mirina
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 2 žlički Dijon gorčice
- 1/4 žličke česna v prahu
Postopek
1
Krompir pokapljamo z oljem, začinimo s soljo in čilijem, dobro premešamo in hrustljavo spečemo v cvrtniku na vroči zrak na 180 stopinjah ali v pečici ogreti na 200 stopinj.
2
Za tonkatsu omako v skodelici mešamo vse sestavine toliko časa, da se sladkor raztopi. Mlado čebulo narežemo na tanke rezine.
3
Pečeni krompir stresemo na servirni pladenj. Po vrhu porazdelimo poljubno količino majoneze in tonkatsu omake, potresemo z ingverjem in mlado čebulo ter na koncu s kosmiči dimljene tune. Takoj postrežemo.
Oceni