Pečen krompir z bobom in paradižniki
Sestavine
- 250 g boba
- 600 g mladega krompirja
- 20 g masla
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 200 g češnjevih paradižnikov
- sol, kajenski poperi

Uvod
- Kategorija: Poletje, Pomlad
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
Mladi krompir umijemo in po dolgem razrežemo na dva ali štiri dele. V veliki ponvi segrejemo olje in maslo, vanjo naložimo krompir s prerezano stranjo navzdol in pečemo na srednji temperaturi 25 do 30 minut, vmes ga nekajkrat obrnemo.
Česen olupimo in narežemo na tanke rezine. 10 minut pred koncem pečenja ga stresemo v ponev in pražimo skupaj s krompirjem. Začinimo s soljo in kajenskim poprom.
Bob blanširamo v vreli slani vodi 3 minute, nato ga stresemo na cedilo, prelijemo z mrzlo vodo in olupimo. Paradižnike prerežemo na polovico in stresemo h krompirju.
Pražimo na majhni temperaturi 4 do 5 minut, pri tem paradižnike rahlo zmečkamo, da spustijo sok. Na koncu v krompir zamešamo še bob in vse skupaj segrejemo. Po želji lahko pred serviranjem iz ponve odstranimo lupine paradižnika.